Felvételi, térítési díj, tandíj

Eseménynaptár

Április 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Galéria

 

2017–2019 nemzetközi verseny fiatal zeneszerzőknek

 

Angol verzió itt

VERSENYSZABÁLYZAT

 1. SZERVEZŐK:A verseny főszervezője a krakkói Bronisław Rutkowski Zeneművészeti Szakközépiskola (Lengyelország).
  Partnerintézetek: Prof. Pancho Vladigerov Nemzeti Zenei és Előadó-művészeti Iskola (Burgasz, Bulgária) és „A Kőbányai Ifjúság Zenei Neveléséért Alapítvány” (Budapest).

 2. CÉL: A verseny fő célja, hogy támogassa és elősegítse olyan kortárs zeneművek keletkezését, melyek a partnerországok (Lengyelország, Bulgária, Magyarország) népzenéje alapján készültek; ezzel gazdagítsa az iskolák népzenei oktatási anyagait, valamint minél szélesebb körben népszerűsítse a népzenét.

 3. RÉSZTVEVŐK:A versenyt alapfokú, illetve középfokú zenei tanulmányokat folytató diákoknak szervezik. Magyar és külföldi állampolgárok egyaránt jelentkezhetnek a megadott tanulmányi háttér alapján.

 4. TÉMA: Egy eredeti népzenei dallam feldolgozása valamelyik partnerországtól (mellékletben csatolva a választható 3 lengyel, 3 bolgár, 3 magyar népdal), egy kiválasztott ének- / hangszeres / énekes-hangszeres / elektroakusztikus / elektronikus együttes számára. Előnyt élveznek a művészien kidolgozott, kiváló minőségű előadási darabok, amelyek kreativitással ötvözika különböző kultúrákat. A résztvevők nem küldhetnek be saját országuk népdalai által inspirált műveket, kizárólag a partnerországok dallamait használhatják.

  A darab időtartama nem haladhatja meg az 5 percet. Egy pályázó legfeljebb két darabot küldhet a versenyre. Korábban díjazott művekkel nem pályázhatnak. Kizárólag olyan pályaműveket fogadunk el, amelyeket még semmilyen formában nem publikáltak, nem adtak elő.

   

 5. MÉDIA: A versenyre jelentkezéshez a műveket a következő módokon küldhetik a pályázatra:
  A) Kottaként (hagyományos papír alapú vagy digitális formában),
  B) Egyéb audiovizuális felvételek formájában.

  Audiovizuális beadványok feltételei:
  a) A videofelvétel magas minőségű legyen, vágás és utómunka nélkül.
  b) A felvétel megszakítás nélkül lejátszható legyen, a kamera felvétel közbeni leállítása, illetve utólagos vágás nem megengedett.
  c) A felvételen tisztán látsszon az előadó (arca, kezei) és a hangszer.
  d) A videó elején bemutatkozás szükséges, amiben az jelentkező angolul elmondja teljes nevét és születési évét.
  e) A videofelvétel formátuma: MP4.
  f) Ha a felvétel tablettel vagy okostelefonnal készül, kérjük azt vízszintes nézetből elkészíteni.
  g) Amennyiben a felvétel nem felel meg a feltételeknek, úgy a versenyre való jelentkezést érvénytelennek tekintjük. Javított verzió beküldésére lehetőséget biztosítunk – kizárólag a megadott határidőn belül.
  h) A regisztráció során jóváhagyott felvételek módosítása, helyettesítése nem megengedett.

 6. ZSŰRI: A benyújtott munkákat két fordulóban értékeljük:
  1) ORSZÁGOS ELBÍRÁLÁS – az egyes partnerintézményeken belül. A lengyel népi dallamokon alapuló műveket a lengyel, a bolgár népi dallamokon alapuló műveket a bolgár, a magyar dallamokon alapuló műveket pedig a magyar zsűri bírálja el.
  2) NEMZETKÖZI ELBÍRÁLÁS – az országonként nyertes kompozíciókat és előadásokat nemzetközi zsűri értékeli.

 7. BEADVÁNYOK: A verseny első fordulójára a kottákat, illetve partitúrákat PDF-formátumban kérjük elküldeni. A műveket a szerző teljes neve helyett egy saját emblémával kell ellátni – ez a2. számú csatolmányban található. Kérjük, hogy ezt a jelentkezési lappal együtt küldjék el.

  A beadványokat a következő e-mail-címre várjuk:
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


  Beadási határidő: 2018. május 15.

  Az e-mail tárgya „Folking with Erasmus+”legyen. Nagy méretű audiovizuális fájlokat Dropbox, WeTransfer vagy Mammutmail segítségével legyenek szívesek küldeni link formájában.

  A felhasznált népdal címétmindenképpen tüntessék fel a jelentkezésben!
  Ha szerzői jogi törvények alatt álló dokumentumot használnak a kompozícióban, ahhoz a szerző beleegyezésére van szükség. A szerző személyes adatait tartalmazó emblémák és borítékok nélkül a beadványok nem fogadhatók el.

 8. DÍJAZÁS:
  Az első díjról és a két különdíjról a zsűri dönt. A nyertesek bemutatják kompozícióikat Krakkóban, a verseny ünnepélyes eredményhirdetésén és gálakoncertjén, valamint nemzetközi publikációs lehetőséget kapnak a „Folking with Erasmus+”-projekt keretén belül.

 9. A verseny minden résztvevője oklevelet kap részvételéről.

 10. SZERZŐI JOGOK:Az összes beadott pályamű az Európai Unió és a Nemzeti Hivatalok nyílt licencének hatálya alá tartozik. A versenyre jelentkezéskor a résztvevők elfogadják, hogy a szervezők feldolgozhatják, regisztrálhatják a pályázati űrlapon szereplő személyes adataikat, valamint közzétehetik a versenyzők fényképét és eredményeiket a verseny szervezése és lebonyolítása folyamán.

Csatolmányok:

1. Népdalok
2. Jelentkezési lap

 

 

 

„A Kőbányai Ifjúság Zenei neveléséért” alapítvány
Számlasz: 11710002-20049928
Adószám: 19700203-1-42
Tovább »

Kroó György AMI

1102 Budapest, Szent László tér 34.

Tel/Fax: 06 1 261 7497      

E-mail: kroo@kroo.hu
Igazgató: szell.rita@kroo.hu